Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Cum sa alegi si sa tai ananasul

Cum sa alegi si sa tai ananasul

Rafturile supermarketurilor si hypermarketurilor sunt pline de tot felul de fructe exotice proaspete si delicioase. Iar pentru ca ieri am fost intrebata cum se curata un ananas, astazi m-am decis sa va impartasesc mai multe informatii despre acest procedeu foarte simplu.

Cum alegi cel mai bun si gustos ananas?

Un ananas copt si savuros se defineste prin trei aspecte: culoare, aroma si greutate. In primul rand, trebuie sa fie uscat la baza, iar solzii sa fie galbeni, mirosul trebuie sa fie intens, iar ca si greutate, acesta trebuie sa cantareasca cat mai mult. Cu cat este mai greu, cu atat este mai suculent.

Un alt truc prin care poti il poti verifica este sa smulgi o frunza din mijloc. Daca aceasta iese usor, inseamna ca ananasul este copt.

Din acest videoclip vom invata cum sa taiem rapid ananasul:

De ce este bine sa consumi ananas proaspat?

Ananasul este un fruct remarcabil nu doar datorita aromei sale, dulci si exotice, dar si datorită faptului ca este unul dintre cele mai sanatoase alimente.

Ananasul este o sursa bogata de: vitamina C (100 de grame de fruct continand 40% din doza zilnica recomandata) si mangan (100 de grame de fruct depasind doza zilnica necesara, care este de 2-3 miligrame). In componenta pulpei de ananas intra o multime de alte vitamine si
minerale: PP, B1, B2, B9, A, sodiu, calciu, potasiu, cupru, magneziu,  fier, iod, fosfor, macro si microelemente.

Ananasul faciliteaza digestia, protejeaza ficatul iar sucul sau are un efect antihelmintic, ajutand la eliminarea viermilor intestinali.

Iata si alte efecte benefice pe care le are:

  •  Ajuta digestia si are efecte antiinflamatoare;
  • Intareste sistemul imunitar;
  • Contine o enzima specifica, numita bromelaina, supranumita si “enzima care mananca grasime”;
  • Daca aveti tensiune arteriala ridicata, retineti ca substantele continute in ananas au proprietatea de a normaliza tensiunea si reduc coagularea sangelui, prevenind formarea cheagurilor de sange;
  • Ofera un plus de energie datorita continutului de mangan;
  • Protejeaza ficatul;
  • Puterea antioxidanta a ananasului intarzie imbatranirea;
  • Contribuie la eliminarea toxinelor prin urina, impiedicand aparitia bolilor de rinichi;
  • Previne diabetul: consumat frecvent, reduce nivelul zaharului in sange;
  • Favorizeaza diureza;
  • Protejeaza impotriva radicalilor liberi, tinand la distanta bolile cardiovasculare;
  • Asigura o digestie perfecta, datorita continutului ridicat de fibre;
  • Cuprul continut de fruct are un rol-cheie in mentinerea sanatatii oaselor. Cercetarile au aratat ca persoanele care au o dieta bogata in cupru se confrunta mai putin cu pierderea densitatii osoase, avand si un risc mai scazut de osteoporoza;
  • Previne placa dentara si aparitia bolilor gingiilor, deoarece este bogat in vitamina C;
  • Previne degenerescenta maculara.

Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Sursa articol: www.doctorulzilei.ro – beneficii ananas

Banner Concurs

Ads Article

Trimite prietenilorShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Article banner new

Print Friendly




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Current ye@r *