Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Cum preparam uleiuri aromate

Cum preparam uleiuri aromate

Va prezint astazi o idee foarte inspirata de asezonare a preparatelor pe timp de iarna!!

Culegeti verdeturile aromate pline de savoare din gradina proprie vara, le asezati in recipientele pentru gheata, adaugati ulei de masline si pastrati la congelator pana la folosire.

Ulei aromat cu rozmarin

Ulei racoritor

Adunati muguri si ace de diferite soiuri de conife­re, uscati-le si puneti-le intr-un recipient de sticla. Turnati peste ele ulei de masline si tineti vasul la soare timp de 2 saptamani. Strecurati uleiul si depozitati-l in sticle de culoare inchisa.

Acest ulei da o aroma deosebita tuturor preparatelor. Se poate adauga – cateva picaturi – la inghetate si la bauturi racoritoare (vara). Poate fi pus in recipiente, care se incalzesc, pentru parfumarea aerului din incaperi. La fel se pot prepara uleiuri aromate din rozmarin, petale de trandafiri, cimbrisor, sunatoare, busuioc, marar, coriandru, menta etc.

Toa­te plantele aromate sunt bune pentru prepararea acestor macerate in ulei, care pe langa faptul ca ajuta la aromarea si condimentarea unor preparate, au si proprietati medicinale, pastrand beneficiile plantelor din care sunt facute.

Ulei aromat cu scortisoara

Ulei pentru iarna

Pentru acest ulei este nevoie de condimente parfumate, iuti, asa numite de iarna: scortisoara, cuisoare, nucsoara, ghimbir. Acestea, in cantitati egale, se pun intr-un recipient de sticls si se acopera cu ulei din seminte de struguri. Dupa 2 saptamani se strecoara si se depoziteaza in­tr-o sticla de culoare inchisa.

Acest ulei, care are parfumul sarbatorilor de iarna, se poate prepara in orice anotimp, dar este impor­tant ca vasul in care se pun condimentele si uleiul la macerat sa fie tinut la caldura si la soare. Uleiul poate fi folosit atat pentru improspatarea aerului din incaperi, dar si pentru a da gust unor preparate precum pa­teuri, budinci etc.

Print Friendly, PDF & Email




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.