Pentru a obtine valoarea cea mai nutritiva din avocado, trebuie sa evitam fructele care au devenit supra-coapte, respectiv cele cu pete negre sau care sunt prea moi. Un avocado copt nu ar trebui sa aiba nici o pata la nivelul pielii si sa fie usor moale la pipait. Putem cumpara, de asemenea, avocado necopt, care este destul de tare si sa-l lasam sa se coaca, apoi sa-l folosim. Partea din avocado cea mai apropiata de coaja este cea mai densa in substante nutritive, asa ca trebuie sa ne asiguram ca, inainte de a arunca coaja, o curatam bine de tot.
In continuare aveti un scurt filmulet care exemplifica perfect cum putem taia foarte usor un fruct de avocado:
Avocado are o aroma usoara si il putem consuma in salate, supe, sosuri, in deserturi raw, dar chiar si in prepararea cosmeticelor.
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!!
Sursa articol: mamistietot.ro ; Sursa foto: norecipes.com