Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Cercetatorii confirma beneficiile nucilor

O dieta bogata in nuci si alune reduce riscul mortalitatii si al cancerului, au aratat cercetatorii americani intr-un studiu publicat in New England Journal of Medicine, potrivit Reuters.

Studiul cercetatorilor americani de la Centrul de cercetare a nutritiei de pe langa Universitatea Tuft din Boston s-a bazat pe informatiile stranse de asistentele medicale si de alti angajati din sistemul de sanatate american, incepand cu anii '80.

Studiul confirma alte cercetari care indica faptul ca un consum regulat de nuci si alune scade riscul problemelor frecvente de sanatate, cum ar fi infarctul, cancerul de colon si diabetul de tip 2.

Studiu despre nuci

"Nucile au fost demonizate pentru continutul ridicat in grasimi. Acum, dupa 20 de ani, au fost recunoscute ca alimente sanatoase", a declarat Jeffrey Blumberg, de la Centrul de cercetare a nutritiei din Boston.

"Nucile sunt bogate in grasimi, dar acestea sunt grasimi sanatoase", a precizat Jeffrey Blumberg.

Noul studiu - cel mai amplu de pana acum, care are in vedere si numarul de decese - arata ca beneficiile pentru sanatate se transpun in reducerea riscului de moarte prematura, conform cercetatorilor.

Potrivit informatiilor disponibile, cancerul si bolile cardiovasculare sunt principala cauza a mortalitatii în Statele Unite - cu peste un milion de decese in fiecare an.

Cele doua baze de date folosite pentru studiu au folosit informatiile oferite de 76.000 de femei si 42.000 de barbati, care au raspuns la o serie de chestionare cu privire la obiceiurile lor alimentare.

Cercetatorii au vrut sa afle daca persoanele care consuma nuci si alune erau mai sanatoase - in raport cu alte deprinderi de viata (fumatul, consumul de alcool, obezitatea, sportul) si cu alte obiceiuri alimentare (cum ar fi consumul de fructe si legume).

Charles Fuchs, de la Institutul de cercetare a cancerului Dana-Farber din Boston, recomanda consumul zilnic a 30 de grame de nuci si alune, adaugand ca persoanele care consuma astfel de seminte prezinta un risc mai mic de a lua in greutate.

Este posibil ca persoanele carora le plac nucile sa fie mai suple, "dar, chiar si dupa alegerea unui anumit stil de viata, observam ca aceia care consuma nuci sunt mai supli si prezinta un risc mai mic de obezitate", a spus Charles Fuchs.

Sursa articol: descopera.ro; Sursa foto: atlantablackstar.com

Print Friendly, PDF & Email
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.