Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Clatite raw cu pudra de roscove si frisca de cocos

Dragi prieteni, pentru astazi v-am pregatit o reteta delicios de apetisanta :). Este vorba de clatite de carob cu frisca de cocos si fructe de padure proaspete, un mic dejun pe cat de sanatos, pe atat de satios. Sper sa va placa!!

Chef Lisa Pitman, autoarea retetei, este vegana de multi ani si certificata Raw Food Chef de Academia Matthew Kenney.

Clatite raw cu pudra de roscove si frisca de cocos

Ingrediente

Clatite pudra de roscove (6-8 clatite)
1 cana banana taiata felii
2 linguri apa
2 linguri pudra de roscove (carob)
1 lingura sirop de artar
1/4 cana + 2 linguri faina de in

Frisca de cocos
1 cana pulpa nuca de cocos (aproximativ 2 nuci de cocos)
2 1/2 linguri sirop de agave sau miere
2 lingurite suc de lamaie
1 lingurita esenta de vanilie
1/4 lingurita sare

Mod de preparare:

Clatite pudra de roscove 

  1. Procesati feliile de banana si apa pana cand obtineti o textura cremoasa. Adaugati pudra de roscove, siropul de artar si faina de in si procesati bine pana cand se omogenizeaza.
  2. Intindeti compozitia cu ajutorul unei spatule pe 2 foi, asezate in tavile deshidratorului si lasati-le la deshidratat 5-6 ore la temperatura de 40 C.
  3. Desprindeti clatitetele de pe foi, iar daca partea de jos este inca umeda, mai lasati la deshidratat aproximativ 1 ora, direct in tava. Clatitele trebuie sa fie uscate, dar si usor de pliat in acelasi timp.
  4. Taiati sub forma dorita.
  5. Se pot pastra timp de 7-10 zile la frigider, sau luni de zile, la congelator.

Frisca de cocos

  1. Introduceti toate ingredientele in blender si procesati pana cand obtineti o textura omogena si cremoasa.
  2. Intindeti frisca pe clatite.
  3. Decorati cu mure si afine proaspete si savurati.

Sursa reteta si fotografie: Vegan Culinary Crusade

Trimite prietenilorShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Article banner new

Print Friendly




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Current ye@r *