Aceasta este o reteta raw foarte rapida si evident … delicioasa!! Se poate pregati in mai putin de 10 minute si va ofera serotonina pentru 3 zile fericite :). In plus, ar putea fi chiar un cadou deosebit pentru persoanele dragi, sau chiar un deliciu pentru musafiri. Aceasta daca suntem dispusi sa impartim din fericire :). De asemenea, o puteti personaliza, condimenta, aroma cum doriti. Lasa loc manifestarii creativitati si in ceea ce priveste designul, forma, sau chiar ambalarea. Cred ca si micutilor le-ar face placere sa o gateasca, dar mai ales sa o deguste.
Idei de asezonare:
- nuci, seminte, fructe, fructe uscate
- scortisoara, lamaie, vanilie, menta
- ciocolata mai poate fi aromata cu pudra de chili, curry sau chiar wasabi (pentru o aroma mai picanta), rozmarin sau busuioc, cognac, rom, ceai,
De asemenea, puteti face mici bucati de ciocolata pe care le pastrati la frigider pentru diverse alte retete de prajituri, biscuiti, torturi.
Pofta de bucurie si de o viata sanatoasa!
Ciocolata raw

By iulie 26, 2013
Published:- Prep: 10 minute
Aceasta este o reteta raw foarte rapida si evident ... delicioasa!! Se poate pregati in mai putin de 10 minute si va ofera …
Ingrediente
- 1 ceasca cacao raw
- 1/4 ceasca unt de cacao (incalzit la bain-marie)
- 1/4 ceasca ulei de cocos (incalzit la bain-marie)
- 2 linguri miere (sau 1/4 ceasca sirop de agave sau de artar)
- 2 lingurite extract de vanilie
- 1/8 lingurita sare Himalaya (1 varf de cutit)
Mod de preparare
- Inainte de a incepe, trebuie sa incalziti untul de cacao si uleiul de cocos. Puneti apa rece intr-o oala apoi introduceti ibricul in care ati pus untul de cacao/uleiul de cocos si lasati aproximativ 5-10 minute la foc mic, pana cand vor deveni lichide.
- Intr-un bol larg amestecati uleiul si cacaua. Amestecati bine. Apoi adaugati restul ingredientelor si continuati sa amestecati pana cand se omogenizeaza.
- Ungeti forma in care doriti sa turnati ciocolata cu putin ulei de cocos inainte. Apoi asezonati dupa preferinte.
- Lasati la frigider pana cand se intareste, apoi o puteti taia bucati mici, pentru a folosi la biscuiti, prajituri, torturi, sau o puteti servi ca atare. Daca va mai ramane, pastrati la frigider, intr-un recipient inchis.
- Fel Dessert
- Nivel: Child Friendly
3 thoughts on “Ciocolata raw”