Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Chiftelute veg cu linte si cartofi

Ma gandeam zilele trecute sa profit de savoarea si nutrientii verdeturilor primavaratice din gradina, pe care nu o sa le avem foarte mult timp (leurda). Asadar, pe langa nelipsitele salate cu de toate, am pregatit si niste chiftelute sanatoase si super delicioase, pe care va invit sa le incercati.

Chiftelute veg cu linte si cartofi

Chiftelute vego-florentineze cu linte si cartofi

Ingrediente:

  • 1/2 cana linte verde sau rosie (hidratata peste noapte)
  • 4 cartofi copti
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • cateva fire ceapa verde
  • cateva fire usturoi verde (sau leurda)
  • 1 legatura frunze telina
  • 2 linguri fulgi de drojdie inactiva
  • sare de Himalaya (dupa gust)
  • 1-2 linguri ulei (optional)

Mod de preparare:

  1. Spalati lintea si o puneti la fiert 15 minute, dupa care o scurgeti.
  2. O lasati putin sa se raceasca si o pasati.
  3. Cartofii ii puteti coace la cuptor, dupa care ii curatati si ii dati pe razatoare.
  4. Verdeturile le spalati foarte bine si le taiati marunt.
  5. Puneti intr-un bol lintea, cartofii copti si restul ingredientelor.
  6. Amestecati foarte bine, pana se obtine o compozitie bine legata.
  7. Formati cu mana chiftelutele si le asezati intr-o tava, tapetata cu hartie de copt.
  8. Introduceti tava la cuptor si le lasati 15-20 minute pe fiecare parte.
  9. Le puteti servi ca atare, sau cu un sos de rosii alaturi.

Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Ads Article


Trimite prietenilorShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Article banner new

Print Friendly




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Current ye@r *