Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Chiftelute de naut cu susan la cuptor

DSC_6343

Chiftelute cu naut si susan

Nautul este unul dintre alimentele recomandate unui stil de viata echilibrat si sanatos. Este extrem de gustos, are un conţinut bogat de proteine si poate înlocui cu succes carnea.

Susanul are un continut ridicat de  minerale esentiale pentru organism, precum magneziul, cuprul, fierul, calciul si fosforul.

Nautul il gatesc fie sub forma de humus din naut sau sub forma acestor chiftelute la cuptor.

Iata ce am folosit pentru a obtine 33 de chiftele:

  • 400 gr naut lasat la inmuiat peste nopate
  • sare neiodata dupa gust
  • 5 fire ceapa verde tocata
  • 3 fire usturoi verde tocat
  • piper negru proaspat macinat
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • 120 ml apa in care a fiert nautul
  • 2 lingurite menta maruntita uscata sau proaspata
  • 1/2 lingurita coriandru
  • 3 linguri ulei masline
  • 9 linguri susan pentru a acoperi chiftelele

Acum sa trecem la treaba: am pus apa cu sare la fiert. Cand a dat in clocot, am adaugat nautul inmuiat si clatit in apa rece. L-am lasat acoperit sa fiarba la foc mic pentru 1,20 ore.

In acest timp am pus intr-un wok ulei de masline, ceapa si usturoiul tocate si am lasat 1-2 minute la inabusit.

Cand nautul a fost fiert, l-am strecurat; nu uitati sa pastrati un pahar din apa in care a fiert, pentru ca vom avea nevoie mai tarziu.

Am pus o parte din naut in robotul cu lama in S si am procesat. Pentru a ajuta robotul, am adaugat putin din apa pastrata.

Am fost nevoita sa procesez nautul in 2 transe pentru ca era o cantitate destul de mare.

Peste naut, in robotul cu lama S am adaugat si patrunjelul, piperul, menta, coriandru, ulei masline si am procesat din nou.

Intr-un bol mare am pus toata cantitatea de naut procesata mai sus, usturoiul si ceapa inabusita; am amestecat si am modelat chiftelute pe care le-am rostogolit prin susan.

Chiftelele obtinute le-am pus in tava, pe o hartie de copt unsa cu ulei si le-am introdus in cuptorul preincalzit. Le-am lasat in cuptor timp de 35 minute la o temperatura de 170 grade Celsius.

Merg grozav impreuna cu salata de patrunjel sau salata verde cu rosii.

Pofta buna!

Reteta impartasita cu dragoste de Alina Stan - http://aromedepoveste.wordpress.com/

Trimite prietenilorShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Article banner new

Print Friendly




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Current ye@r *