Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Cheesecake raw de caramel

Caramel Cheesecake

Dragi prieteni, daca tot este weekend, m-am gandit sa va prezint o reteta mai speciala. Sper sa va bucure si sa va faca ziua mai dulce si mai frumoasa! :)

Cheesecake raw de caramel

Ingrediente:

Blat:
  • 2/3 ceasca migdale hidratate 8-10 ore
  • 1 ceasca nuci hidratate minim 6 ore
  • 1 ceasca curmale inmuiate 20 minute
  • 1 varf cutit sare de Himalaya
  • 3 linguri esenta vanilie
  • 2 linguri ulei de cocos lichid
  • 2 linguri sirop de agave
Crema de caramel:
  • 3 cesti caju hidratat minim 4 ore
  • 1 ceasca lapte de migdale
  • 1/4 ceasca esenta de vanilie
  • 3/4 ceasca miere sau sirop de agave
  • 2/3 ceasca unt de cacao incalzit la bain-marie
  • 1/4 lingurita sare
  • 3 linguri lecitina de soia (optional)
  • 2 cesti curmale inmuiate
  • 1/4 ceasca apa
  • 1/4 ceasca unt de migdale
Topping de caramel:
  • 1 ceasca miere
  • 2 cesti curmale inmuiate
  • 1 varf cutit de sare
  • 3/4 ceasca ulei de cocos lichid
  • 1 lingura unt de migdale
Mod de preparare: Blat:
  1. Introduceti in blender migdalele si nucile si procesati incat sa fie marunte, dar aveti grija sa nu procesati prea mult, deoarece se pot transforma in unt.
  2. Adaugati restul ingredientelor si procesati la viteza maxima pana cand sunt bine incorporate.
  3. Intindeti compozitia obtinuta in forma si lasati la frigider pana cand preparam crema.
Crema de caramel:
  1. Introduceti in blender toate ingredientele mai putin untul de cacao si lecitina. 
  2. Procesati la viteza maxima pana cand obtineti o textura cremoasa.
  3. Adaugati untul de cacao si lecitina si continuati sa procesati pana cand crema se omogenizeaza.
  4. Turnati crema peste blatul obtinut anterior si lasati la frigider aproximativ 20 minute sa se intareasca.
Topping de caramel:
  1. Dupa ce s-a intarit crema, incepeti sa preparati caramelul.
  2. Introduceti toate ingredientele in blender si procesati la viteza maxima.
  3. Turnati toppingul peste crema si decorati cu nuci, sau nuci braziliene si migdale  maruntite.
  4. Lasati la frigider timp de 6-8 ore, apoi savurati.
Pofta de o viata sanatoasa!! :)
Print Friendly, PDF & Email




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.