Dragi prieteni astazi va prezint reteta unui nou cheesecake raw delicios si sanatos. Dulceata smochinelor se combina perfect cu lamaia, oferindu-ne o aroma fina dulce-acrisoara, completata apoi de cremoasele nuci de caju.
Daca sunteti alergici la nuci, puteti inlocui nucile pecane cu ovaz sau hrisca, iar nucile de caju cu pulpa cocos. Vedeti cate alternative sanatoase ne ofera bucataria raw vegana?
Cheesecake raw cu lamaie si smochine
Ingrediente
8-12 portii
Blat:
- 1 ceasca nuci pecane (hidratate 4-6 ore)
- 1 ceasca stafide inmuiate 20 minute
- 1 varf cutit sare de Himalaya
Crema:
- 2 cesti caju inmuiat 2 ore
- 1/3 ceasca ulei de cocos lichid (incalzit la bain-marie)
- 1 ceasca smochine uscate
- sucul de la 1 lamaie
- 1/2 ceasca apa
- 1 varf cutit sare de Himalaya
- 1/4 ceasca miere/sirop de agave/sirop de artar/pasta raw de curmale
Mod de preparare:
Blat:
- Introduceti in blender nucile pecane si sarea si procesati pana cand devin marunte.
- Adaugati stafidele si continuati procesarea la viteza maxima pana obtineti o compozitie omogena.
- Intindeti compozitia in forma si lasati la frigider pana cand preparam crema.
Crema:
- Puneti in blender toate ingredientele, mai putin uleiul de cocos.
- Procesati pana cand obtineti o textura cremoasa (aproximativ 3-5 minute).
- Opriti blenderul si adaugati uleiul de cocos.
- Procesati in continuare pana cand se amesteca bine.
- Turnati crema peste blatul obtinut anterior.
- Lasati la frigider pana cand se intareste, apoi decorati cu smochine proaspete.
- Savurati!!
Pofta de o viata sanatoasa!!
Sursa reteta si fotografie: This Rawsome Vegan Life
Arata delicios!
Arata super … si suna delicios!!!!
Ce tare … de pe site site poti accesa driedfruits.ro, de unde poti comanda materia prima:) . Super!!!!
Da, totul simplificat pe http://www.marawvegan.ro
O zi frumoasa!!
ca de obicei..rasfat de arome si culoare. Un deliciu!
<3 :)