Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Cheesecake raw vegan de lamaie si zmeura

1

Ingrediente baza tort:
200 gr nuci hidratate 12 ore
200 gr migdale hidratate
100 gr curmale
1 lingura cacao

Mod de preparare:
Ingredientele se proceseaza in robot ( cutitul in forma de “s”), pana se obtine o pasta omogena, compacta si destul de lipicioasa, care apoi se intinde uniform intr-o tava de tort de diametrul 24 cm, cu marginile detasabile, peste folie de hartie. Se da la rece 20-30 min, timp in care se prepara crema.

Ingrediente crema:
650 gr nuci de caju
1 lingura de esenta de vanilie sau semintele dintr-o pastaie de vanilie
200 gr (ml) de sirop de agave sau de artar
sucul de la 2 lamai
200 gr (ml) de ulei de cocos sau de cacao
600 gr fructe

Mod de preparare:
Se introduc nucile de caju in robot, se acopera cu apa, pana la nivelul lor si se proceseaza pana se obtine o crema destul de groasa , la fel ca frisca, fina si matasoasa, Uleiul de cocos se adauga cate putin, la final: Crema va fi matasoasa si stralucitoare. Se imparte in doua si intinde un strat deasupra bazei de tort, tocmai scoasa din frigider. Dam iarasi vreo 20 de min la rece, dupa care asezam frumos un rand de fructe (pot fi proaspete sau congelate). Eu am pus zmeura congelata. Peste fructe, intindem al doilea strat de crema. Si fructe intr-un strat bogat deasupra si la congelator pentru 2-3 ore, pana cand se intareste crema. Se lasa sa tihneasca la temperatura camerei, inainte de a fi servita, (ca sa nu ne inghete limba dar sa putem percepe aromele)  ;) delicios!

Trimite prietenilorShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Article banner new

Print Friendly




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Current ye@r *