Otetul balsamic este unul dintre „condimentele” mele preferate. Desi nu este un produs „raw”, aroma sa dulce-acrisoara face ca in orice l-ai adauga sa dea un gust delicios. De-a lungul timpului chiar pot spune ca am experimentat destul de multe marci si am inteles ca cel mai bun balsamic este cel care contine numai struguri. Asa ca aveti grija cand cumparati, exista variante care folosesc coloranti, sau adaos de zahar. Din pacate, in cazul otetului balsamic se aplica regula cum ca marcile mai scumpe, sunt si naturale.
Ceapa caramelizata poate fi folosita in diverse retete:
- in salate – adauga textura si aroma deosebita in aproape orice tip de salata
- in sandwich – cateva bucati merg adaugate burger-ilor sau diverselor sanwich-uri
- in supe
Va prezint reteta si astept sa-mi impartasiti cum ati folosit-o, poate chiar ma inspirati dumneavoastra acum :).
Pofta de viata sanatoasa!! 🙂
Ceapa caramelizata in otet balsamic

By mai 27, 2013
Published:- Portii 5 cesti
Otetul balsamic este unul dintre "condimentele" mele preferate. Desi nu este un produs "raw", aroma sa dulce-acrisoara face ca in …
Ingrediente
- 15 cepe (de marime medie)
- 3/4 ceasca ulei de masline extra virgin
- 3/4 ceasca otet balsamic
Mod de preparare
- Taiati cepele in felii subtiri. Puneti-le intr-un bol mare.
- Amestecati uleiul de masline impreuna cu otetul balsamic.
- Adaugati dressing-ul peste ceapa feliata si amestecati bine cu mana. Lasati aproximativ 24 ore sa se imbibe marinata in ceapa. In fotografie puteti observa aspectul lucios inainte de a fi introdusa in deshidrator.
- Puneti o strecuratoare intr-un bol, apoi lasati cateva minute ceapa sa se scurga marinata ce nu a fost absorbita de ceapa.
- Asezati bucatile de ceapa in tava deshidratorului si lasati la temperatura de 40 grade timp de 4-6 ore, pana cand ia un aspect caramelizat.
- Nivel: Moderate