Draga noastra prietena Alina Barbu ne impartaseste astazi o delicioasa reteta de „cartofi prajiti”preparati fara foc. Daca aspectul este asemanator celui al cartofilor prajiti traditionali, gustul este de departe mult mai bun (cu o usoara aroma de branzica, datorata fulgilor de drojdie inactiva), despre beneficiile asupra sanatatii, cred ca este evident ca sunt numeroase :). Va invitam sa incercati reteta :).
Cartofi prajiti raw vegan style
Ingrediente:
- 1 gulie taiata bastonase
- ulei de masline extravirgin
- boia de ardei dulce (dupa gust)
- sare de Himalaya
- fulgi de drojdie inactiva
Mod de preparare:
- Se spala si se curata gulia, dupa care se taie sub forma de bastonas, fie cu ajutorul cutitului (cum taiem cartofii), fie dam prin razatoarea in V.
- Peste gulie se adauga fulgi de drojdie inactiva ce confera un gust de branzica, boia dulce (pentru culoare), sarea si putin ulei de masline, dupa care se amesteca bine si se savureaza!!
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! 🙂