Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Caramele raw vegane

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu cand vedeam caramele imi venea indata in minte gustul dulce al copilariei (la propriu si la figurat) :). Am cautat ani intregi sa mai gasesc caramele naturale, dar am renuntat demult, resemnandu-ma tototdata ca voi mai simti acea savoare minunata. Pana-ntr-o zi cand m-am gandit sa prepar o reteta foarte asemanatoare cu aceasta. Atunci am inteles inca o data ca raw vegan inseamna cu adevarat natural. Nu-mi amintesc compozitia caramelor de odinioara, dar pot sa va spun ca acestea parca sunt chiar mai gustoase. Iar daca reteta este impartasita cu dragoste de prietena noastra, maRawChef Florentina Moraru, clar deliciozitatea este garantata. :)

Caramele raw vegane2

Raw Salted Caramelitos 

Ingrediente:

  • 1 cana curmale fara samburi si maruntite hidratate 15 minute
  • 1/2 cana tahini
  • 2-3 linguri ulei de cocos incalzit la bain maire pana devine lichid
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • sare de Himalaya pentru decor

Mod de preparare:

  1. Hidratati curmalele, apoi le scurgeti si le introduceti in blenderul prevazut cu lama in forma de S si procesati la viteza maxima pana cand se maruntesc.
  2. Adaugati tahini (pasta de susan facuta in casa : 6 linguri seminte de susan rasnite, 1 1/2 lingura ulei de susan sau de masline, un praf de sare, apa treptat pana se obtine consistenta dorita), uleiul de cocos si scortisoara.
  3. Procesati pana obtineti o compozitie cremoasa si fina.
  4. Asezati in forma preferata si lasati la frigider minim 2 ore.
  5. Taiati patratele si ornati cu sare roz de Himalaya si savurati.

Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

S-ar putea sa-ti mai placa si:

Curmalele si beneficiile lor asupra sanatatii

Pasta raw de curmale

Ads Article


Trimite prietenilorShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Article banner new

Print Friendly




2 thoughts on “Caramele raw vegane

  1. Cristiana L

    Salut, am facut si eu caramelele, intr-adevar foarte gustoase, insa problemea mea este ca nu am obtinut forma asa k la tine. Compozitia este destul de moale pt a fi taiata, chiar daca am tinut-o si la congelator. Am gresit undeva? Ms

    Reply
    1. Ruxandra Nica Post author

      Si acestea au fost moi Cristina, insa se puteau taia, eventual data viitoare poti incerca sa adaugi ceva mai mult ulei de cocos si sa le tii peste noapte la congelator. O zi frumoasa iti doresc!!

      Cu drag,
      Ruxandra

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Current ye@r *