Astazi va facem pofta de o viata frumoasa si sanatoasa cu o delicioasa reteta de mic dejun raw vegan, ce ne este impartasita cu drag de Alina Barbu. Va invitam sa o incercati, mai ales ca semintele de chia, ingredientul principal al acestui deliciu nutritiv reprezinta mixul perfect de fibre, acizi grasi omega 3, proteine, calciu si fier.
Budinca de chia
Ingrediente:
- 500 ml lapte de cocos (sau orice lapte vegetal)
- 100 g seminte de chia
- o mana de smochine si curmale hidratate
- carob (dupa gust)
- un praf de scortisoara
- un varf cutit de sare Himalaya
Mod de preparare:
- Introduceti in blender smochinele si curmalele, sau orice fructe deshidratate preferati si procesati cateva secunde.
- Intr-un pahar, borcan sau bol turnati laptele vegetal, adaugati fructele blenduite, carobul, scortisoara si sarea, apoi adaugati semintele de chia.
- Amestecati bine cu o lingura, astfel incat sa nu se faca cocoloase. Daca puneti amestecul intr-un borcan, ii puteti pune capacul si agitati de cateva ori.
- Acoperiti budinca din seminte de chia si lasati-o la frigider cel putin 30 minute sau peste noapte.
- Decorati cu fructe proaspete sau deshidratate si savurati.
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! 🙂