Dragi prieteni, astazi va bucur cu o reteta sanatoasa speciala si foarte fina, branzica de caju cu ierburi aromatice. Apoi sa vedem cine spune cel mai lung “Cheeessseeee” :). Sa o savurati cu placere!!
Branza de caju cu ierburi aromatice
Ingrediente:
Branza de caju:
- 2 cesti caju hidratat cel putin 2 ore
- 3/4 ceasca apa calduta
- 1 lingurita pudra probiotice
Adaugam:
- 2 ½ linguri fulgi de drojdie inactiva
- 1 lingura ceapa pudra
- ¼ lingurita nucsoara macinata
- 1 ½ lingurita sare de mare sau sare de Himalaya
- ¼ lingurita piper alb
Crusta aromatica:
- 1 lingurita fulgi de chilli
- 1/2 ceasca mix de ierburi proaspete (patrunjel, chives si busuioc)
Mod de preparare:
- Introduceti in blender nucile de caju hidratate, pudra de probiotice si apa calduta. Procesati pana obtineti o compozitie cremoasa. In functie de blender, procesul poate dura pana la 4 minute.
- Puneti compozitia rezultata intr-un bol de sticla si acoperiti cu un prosop. Lasati-o astfel 14-16 ore la temperatura camerei, pentru a se inchega. Daca doriti ca aroma (fermentatia) sa nu fie foarte puternica, lasati-o numai 8 ore.
- Dupa acest porces, adaugati fulgii de drojdie inactiva, pudra de ceapa, nuscoara, sarea si piperul si amestecati.
- Treceti compozitia prin amestecul de ierburi aromatice.
- Serviti, iar branza ramasa pastrati-o la frigider, intr-un recipient inchis ermetic.
Pofta de o viata sanatoasa!!
Despre ce pudra de probiotice este vorba? unde o putem gasi? La o cautare pe net gasesc ceva cu colostru..
Multumesc
Eu le folosesc pe acestea: http://www.amazon.com/Renew-Life-Ultimate-Critical-Capsules/dp/B007XELFX2