Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Branza de caju cu ierburi aromatice

Dragi prieteni, astazi va bucur cu o reteta sanatoasa speciala si foarte fina, branzica de caju cu ierburi aromatice. Apoi sa vedem cine spune cel mai lung “Cheeessseeee” :). Sa o savurati cu placere!!

Branza de caju cu ierburi aromatice

Branza de caju cu ierburi aromatice

Ingrediente:

Branza de caju:

  • 2 cesti caju hidratat cel putin 2 ore
  • 3/4 ceasca apa calduta
  • 1 lingurita pudra probiotice

Adaugam:

  • 2 ½ linguri fulgi de drojdie inactiva
  • 1 lingura ceapa pudra
  • ¼ lingurita nucsoara macinata
  • 1 ½ lingurita sare de mare sau sare de Himalaya
  • ¼ lingurita piper alb

Crusta aromatica:

  • 1 lingurita fulgi de chilli
  • 1/2 ceasca mix de ierburi proaspete (patrunjel, chives si busuioc)

Mod de preparare:

  1. Introduceti in blender nucile de caju hidratate, pudra de probiotice si apa calduta. Procesati pana obtineti o compozitie cremoasa. In functie de blender, procesul poate dura pana la 4 minute.
  2. Puneti compozitia rezultata intr-un bol de sticla si acoperiti cu un prosop. Lasati-o astfel 14-16 ore la temperatura camerei, pentru a se inchega. Daca doriti ca aroma (fermentatia) sa nu fie foarte puternica, lasati-o numai 8 ore.
  3. Dupa acest porces, adaugati fulgii de drojdie inactiva, pudra de ceapa, nuscoara, sarea si piperul si amestecati.
  4. Treceti compozitia prin amestecul de ierburi aromatice.
  5. Serviti, iar branza ramasa pastrati-o la frigider, intr-un recipient inchis ermetic.

Pofta de o viata sanatoasa!! :)

Trimite prietenilorShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Article banner new

Print Friendly




2 thoughts on “Branza de caju cu ierburi aromatice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Current ye@r *