Aceste batoane sunt un amestec de arome si savoare. Cand le-am oferit spre degustare, am fost foarte bucuroasa sa vad chipurile fericite si in acelasi timp intrebatoare ale invitatilor, incercand sa ghiceasca continutul. Este caisa, mmm.. nu, poate aroma curmalei .. sau sa fie lamaie?
Acum va las pe dumneavoastra sa-mi spuneti parerea dupa ce le gustati. Ce ziceti? Incercam? 🙂
Ingrediente
- 1 cana migdale crude (hidratate 10-12 ore)
- 1 ceasca crumale (inmuiate pentru 20 minute in apa calduta peste care sa adauga 1 varf cutit sare Himalaya)
- 1 lingura miere (daca nu doriti sa folositi miere, puteti mari cantitatea de curmale utilizata)
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 lingurita sare Himalaya
- 1 ceasca nuca de cocos fulgi
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 coaja de lamaie (lamaia trebuie sa fie organica)
Mod de preparare compozitie
1. Introduceti in blender migdalele si procesati pana obtineti o textura sub forma de pulpa. Aveti grija sa nu lasati prea mult, sa nu le transformati in unt.
2. Adaugati restul ingredientelor si procesati pana cand se omogenizeaza.
3. Asezati jumatate din compozitie in forma pe care o utilizati si lasati-o deoparte pana cand se prepara gemul de caise.
Ingrediente gem de caise raw:
- 1 ceasca caise deshidratate
- 1 ceasca capsune proaspete
Preparare gem de caise raw:
- In robotul de bucatarie sau in blender procesati cele 2 ingrediente pana ce obtineti o textura omogena si cremoasa.
- Intindeti uniform gemul desupra compozitiei obtinute anterior. Gemul de caise raw se poate servi si pe paine, la micul dejun.
Asamblare:
1. Intindeti uniform gemul desupra compozitiei obtinute anterior, apoi turnati restul compozitiei peste gem.
2. Apasati bine, acoperiti si lasati la frigider pana cand se intareste.
3. Taiati in bucati si serviti, fie ca desert, sau mic dejun.
Pofta de viata sanatoasa!! 🙂
foarte gustos