Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Batoane din hrisca fara drojdie

Print Friendly, PDF & Email




10 thoughts on “Batoane din hrisca fara drojdie

  1. simona

    Am incercat batoanele cu faina de hrisca de la Solaris, insa pur si simplu nu se legau. Amestecul ramanea foarte faramicios, si nu puteam forma batoanele. Am adugat in blenduit cu apa, si doar asa a mers. Ce puteam sa gresesc in reteta initiala?

    Reply
    1. Arome de poveste

      Simona, daca ai incercat aceasta reteta si ai intampinat probleme, nu imi dau seama ce ar putea fi; ma gandesc doar la calitatea fainii 🙁
      Nu am avut niciodata probleme desi pregatesc aceste batoane de 2 ori pe saptamana 🙂
      Bine ca ai gasit o solutie 🙂
      Toate cele bune!
      Alina

      Reply
      1. simona

        Alina, cum prepari faina? Prin germinare si apoi uscare + macinare? Sau cumperi boabe maro si le macini? Eu am si hrisca verde, insa o folosesc doar germihata in preparate crude. Nu m-am indurat sa o bag la cuptor. Aa.. si mai era varianta fainii gata cumparate (daca da, ce marca)? Multumesc!

        Reply
        1. Arome de poveste

          Simona, eu am cumparat faina. Am facut cu faina de la Naturalia din magazinele lor si de la Pirifan (din Auchen).
          Nu are cum sa nu se lege apa cu faina, daca cantitatile sunt bune; e vorba doar de calitate.
          Spor!
          Alina

          Reply
    2. mihai

      Am intampinat fix aceasi problema ,eu am adaugat mult mai multa apa ca sa pot forma cat de cat batoanele probabil vreo 550 ml ,in cazul meu faina a fost macinata de mine (e posibil ca faina sa fie cauza) , oricum s-au cam spart in cuptor si au ramas formate doar vreo 3 din 12 cu textura sfaramicioasa si fada.

      Reply
  2. Arome de poveste

    Mihai, nu stiu unde este problema. Sa fie hrisca?
    Poate mai incerci si ne dai de veste 🙂
    Ideea este, ca sunt persoane care au macinat hrisca si nu au avut probleme. Oricum mi se pare prea multa apa (550 ml) cat ai pus tu la 350 gr faina.
    O seara buna!
    Alina

    Reply
  3. claudia

    Si eu am facut aseara si aluatul era sfaramicios, ca un nisip ud, probabil pentru ca am macinat hrisca, nu am folosit faina cumparata. O sa mai incerc, pentru ca sunt painici sanatoase.

    Reply
    1. Alina Stan

      Claudia, ai incercat sa mai pui putina apa? Ai observat cumva daca hrisca macinata de tine este mai mare la granulatie decat faina cumparata?
      Incerca si cu faina cumparata si vezi cum e.
      O seara buna!
      Alina

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *