Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Ardei umpluti cu hrisca si legume

DSC_0948Ingrediente pentru 12 ardei medii:
•180 gr hrisca (inmuiata peste nopate)
•12 ardei medii (curatati de cotor si seminte)
•ulei masline
•1 ceapa medie tocata
•1 ardei rosu tocat
•2 morcovi dati pe razatoarea mare
•sare neiodata
•piper negru proaspat
•1 legatura patrunjel tocat
•300 ml bulion facut in casa
•700 ml apa fierbinte

Metoda:

Dupa inmuiere, hrisca va fi foarte moale, asa ca nu va avea nevoie de prea mult pentru gatit.

Ardeii i-am curatat de cotor, seminte si i-am spalat.

Am pus ulei de masline intr-un wok de ceramica, am adaugat ceapa si am lasat-o 1-2 minute.

Am adaugat ardeiul tocat, morcovii dati pe razatoarea mare, sare, piper si am lasat la foc mic, cu wok-ul acoperit inca 3-4 minute.

Am adaugat apoi hrisca inmuiata si scursa de apa si am amestecat bine. Am lasat-o 1-2 minute pe foc si am adaugat patrunjelul tocat.

Cu aceasta compozitie am umplut ardeii, pe care i-am asezat intr-un vas termorezistent, am adaugat cei 300 ml bulion si apa fierbinte si am introdus in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius.

Pentru a scurta timpul in cuptor, eu dau in clocot atat bulionul cat si apa, inainte de a le pune peste ardei.

Am lasat sa fiarba in cuptor 20 minute.

Pofta buna!

DSC_0982

Reteta impartasita cu dragoste de http://aromedepoveste.ro/

Trimite prietenilorShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Article banner new

Print Friendly




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Current ye@r *