Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

9 super uleiuri naturale

9 cele mai eficiente uleiuri naturale Uleiul de jojoba Se obține din semințele de jojoba și conține provitamina A, vitamina E, acizi grași precum omega 9 și acid gadoleic. Uleiul de jojoba are aceeași consistență ca și ceara caldă, iar compoziția sa este foarte asemănătoare stratului de grăsime de pe suprafața pielii, deci este bine tolerat de către organism. Se absoarbe repede în piele, fără să lase urme de grăsime, hidratează pielea și îi reglează metabolismul. Se recomandă mai ales femeilor însărcinate pentru că previne formarea vergeturilor. Uleiul de susan Se obține prin presarea la rece, iar conținutul său ridicat de acizi grași nesaturați fac din el un produs recomandat pentru îngrijirea pielii. Totodată, acționează și ca protector solar, chiar dacă nu acționează ca un înlocuitor al cremei protectoare. Uleiul de argan Este supranumit steaua cosmeticii, cel puțin în ultima perioadă și conține o serie de ingrediente care ajută pielea: acid linoleic, foarte recomandat în cazurile de acnee, vitamina E, agenți antiinflamatori și antioxidanți, substanțe care neutralizează radicalii liberi. Este ideal pentru pielea uscată și pentru dermatita atopică. Ajută la prevenirea ridurilor și a arsurilor ușoare. Se folosește și ca tratament pentru firele de păr uscate și unghiile care se exfoliază. Uleiul de migdale Este bogat în acizi grași nesaturați, precum acidul linoleic, vitaminele B și E și, prin proprietățile sale, ajută la menținerea pielii catifelate și flexibile. Este, de asemenea, un remediu excelent pentru păr și pentru pielea delicată a bebelușilor. Se folosește ca ulei de masaj și ca ingredient în cremele de corp. Uleiul de nuci de macadamia Nucile de macadamia sunt considerate a fi reginele fructelor uscate. Uleiul extras din aceste nuci este foarte recomandat pentru pielea uscată, crăpată. Conține acizi grași care ajută la restabilirea echilibrului lipidic al pielii și la regenerarea ei. Se folosește și ca ulei corporal sau ca ingredient pentru creme și săpunuri. Uleiul de măsline Nu este o minune doar în bucătărie, ci și pentru piele. Conține vitamina E, acizi grași nesaturați și contribuie la elasticitatea pielii. Ca ingredient de bază în săpunuri și geluri de duș ajută la curățarea și hidratarea pielii. Uleiul de avocado Uleiul de avocado este un ulei regenerant şi cu proprietăţi hidratante. Unele studii arată că uleiul de avocado singur poate avea proprietăți de vindecare a pielii. Este un ulei foarte penetrant şi emolient. Hrănitor pentru pielea uscată şi deshidratată, folosit în tratarea eczemelor, mâncărimilor, keratozei solare, îmbunătăţeste elasticitatea pielii. Proprietățile de hidratare şi de estompare a neregularităţilor pielii ale uleiului de avocado fac din el un produs care aduce un plus de valoare în amestecurile anti-rid şi anti-îmbătrânire. Este un ulei bogat în vitaminele A, D și E, lecitină, potasiu, proteine și aminoacizi. Având proprietăți anti-bacteriene şi anti-rid, acest ulei este adesea utilizat pentru a trata pielea deteriorată de soare. Uleiul de avocado este în plus foarte util la fabricarea săpunului pentru pielea matură sau uscată, deoarece unele dintre fracțiunile nesaponificabile sunt foarte utile în menţinerea supleţii pielii. Uleiul de nucă Pe lângă faptul că este o sursă bogată de vitamina C, uleiul de nucă conține acizi grași Omega-3, vitamine din complexul B (B1, B2, B3), vitamina E și niacină. De asemenea, uleiul de nucă conține din plin fitonutrienți, seleniu, fosfor, magneziu, zinc, fier și calciu. Uleiul de nucă a ajuns în atenția specialiștilor, după ce numeroase cercetări au dovedit faptul că este o sursă importantă de antioxidanți și acid elagic, substanțe care contribuie la eliminarea din organism a toxinelor și substanțelor nocive asociate cu un risc crescut de cancer. Uleiul de nucă de cocos este bogat în antioxidanți care luptă împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi și previn deteriorare celulelor, încetinind astfel procesul de îmbătrânire a pielii. În plus, datorită vitaminelor din complexul B, uleiul de nucă de cocos menține sănătatea și frumusețea pielii, prevenind apariția acneei, a eczemelor și a rozaceei. Uleiul de cocos Uleiul din compoziția nucii de cocos are o puternică acțiune antioxidantă asupra organismului. Mai exact, uleiul de cocos are o serie de beneficii asupra corpului, dar și asupra pielii și părului. Uleiul de cocos face parte din produsele destinate în mod special persoanelor cu mâinile uscate, crăpate, deshidratate, iritate şi cu inflamaţii. Acesta hidratează şi catifelează pielea, inlătură senzaţia de piele uscată, de asemenea, este un bun exfoliant. Blând cu rănile sau bătăturile (vindecă vânătăile), uleiul de cocos ajuta si la calmarea iritaţiilor (uleiul de cocos este indicat de folosit după epilare întrucât are rol antibacterian şi pe deasupra datorită aportului mare de acizi graşi calmează iritaţiile minore).  Încetinind procesul de îmbătrânire a pielii, uleiul de cocos tonifică şi infrumusețează pielea, conferindu-i  strălucire. Vitamina E din uleiul de cocos reprezintă un adevărat tonic pentru stimularea creşterii părului. Atât acizii graşi, cât şi proteinele din componenţa uleiului de cocos ţin la distanţă mătreaţa, bolile scalpului, dar întăresc şi firul de păr. Este recomandat în special persoanelor cu părul uscat şi deteriorat întrucât hidratează pielea capului şi reface foliculii de păr, conferindu-i strălucire şi supleţe.  Poftă de o viață frumoasă și sănătoasă!! :) Sursa articol: suplimente-naturiste.com

Ads Article

Print Friendly, PDF & Email




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.