Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

5 superalimente care te hranesc natural si sanatos

5 superalimente care te hranesc natural si sanatos

1. Pudra de iarba de orz

Are de 30 ori mai multa vitamina B1 si de 11 ori mai mult calciu decat laptele de vaca. De peste 6 ori mai mult caroten si de 5 ori mai mult fier decat spanacul. De 7 ori mai multa vitamina C ca portocalele. Cu alte cuvinte, un pachet nutritional complet. E suficienta doar o lingura pe zi adaugata in apa sau in smoothie ca sa te bucuri de beneficiile sale multiple. Iarba de orz are totodata una dintre cele mai mari cantitati de enzima SOD (superoxid dismutaza), un antioxidant puternic care protejeaza celulele impotriva radicalilor liberi.

2. Spirulina Algele sunt sursa originala de acizi grasi Omega 3, dupa care corpul nostru tanjeste cu disperare. Spirulina este cea mai bogata sursa de proteine de pe planeta (contine 60% proteine) si ofera in acelasi timp 22 tipuri diferite de aminoacizi pe care corpul nostru ii cere. 1-2 linguri de spirulina ofera cantitati impresionante de vitamina B12, minerale esentiale, fier si beta-caroten. Culoarea sa reflecta si continutul bogat de clorofila, care curata si purifiaza sangele. 3. Semintele de canepa Sunt o sursa excelenta de proteine (aproximativ 5 grame intr-o lingura), care este asimilata foarte usor. Contin 10 aminoacizi esentiali si sunt compuse de 40% fibre, o cantitate impresionanta care ajuta in cazul problemelor gastro-intestinale, iar continutul bogat de Omega 3 si Omega 6 le recomanda pentru sanatatea parului si a pielii. De asemenea, semintele de canepa ajuta in cazul bolilor de inima, a mai multor forme de cancer si a bolilor Alzheimer si Parkinson. Le poti introduce in salate, smoothie-uri si mic dejunuri delicios de sanatoase. 4. Polenul de albine Contine toti cei 22 de aminoacizi de care corpul nostru are nevoie. Este, de asemenea, incarcat cu toate vitaminele din complexul B, vitamina C, vitamina A, vitamina E si carotenoide. 5. Semintele de chia Semintele de chia sunt unele dintre cele mai puternice, functionale si pline de nutrienti alimente din lume. Extrem de bogate in fibre si pline de antioxidanti, proteine, minerale, vitamine si Omega-3, chia sunt ideale pentru persoanele care vor sa adopte un stil de viata sanatos. Semintele de chia au mai multi antioxidanti decat murele, de 5 ori mai mult calciu decat laptele, de 3 ori mai mult fier decat spanacul, de 2 ori mai mult potasiu decat bananele, iar astea sunt doar cateva dintre beneficiile lor.

Sursa articol: suplimente-naturiste.com

 

5 superalimente care te hranesc natural si sanatos

1. Pudra de iarba de orz

Are de 30 ori mai multa vitamina B1 si de 11 ori mai mult calciu decat laptele de vaca. De peste 6 ori mai mult caroten si de 5 ori mai mult fier decat spanacul. De 7 ori mai multa vitamina C ca portocalele. Cu alte cuvinte, un pachet nutritional complet. E suficienta doar o lingura pe zi adaugata in apa sau in smoothie ca sa te bucuri de beneficiile sale multiple.
Iarba de orz are totodata una dintre cele mai mari cantitati de enzima SOD (superoxid dismutaza), un antioxidant puternic care protejeaza celulele impotriva radicalilor liberi.

2. Spirulina
Algele sunt sursa originala de acizi grasi Omega 3, dupa care corpul nostru tanjeste cu disperare. Spirulina este cea mai bogata sursa de proteine de pe planeta (contine 60% proteine) si ofera in acelasi timp 22 tipuri diferite de aminoacizi pe care corpul nostru ii cere. 1-2 linguri de spirulina ofera cantitati impresionante de vitamina B12, minerale esentiale, fier si beta-caroten.
Culoarea sa reflecta si continutul bogat de clorofila, care curata si purifiaza sangele.

3. Semintele de canepa
Sunt o sursa excelenta de proteine (aproximativ 5 grame intr-o lingura), care este asimilata foarte usor. Contin 10 aminoacizi esentiali si sunt compuse de 40% fibre, o cantitate impresionanta care ajuta in cazul problemelor gastro-intestinale, iar continutul bogat de Omega 3 si Omega 6 le recomanda pentru sanatatea parului si a pielii. De asemenea, semintele de canepa ajuta in cazul bolilor de inima, a mai multor forme de cancer si a bolilor Alzheimer si Parkinson. Le poti introduce in salate, smoothie-uri si mic dejunuri delicios de sanatoase.

4. Polenul de albine
Contine toti cei 22 de aminoacizi de care corpul nostru are nevoie. Este, de asemenea, incarcat cu toate vitaminele din complexul B, vitamina C, vitamina A, vitamina E si carotenoide.

5. Semintele de chia
Semintele de chia sunt unele dintre cele mai puternice, functionale si pline de nutrienti alimente din lume. Extrem de bogate in fibre si pline de antioxidanti, proteine, minerale, vitamine si Omega-3, chia sunt ideale pentru persoanele care vor sa adopte un stil de viata sanatos. Semintele de chia au mai multi antioxidanti decat murele, de 5 ori mai mult calciu decat laptele, de 3 ori mai mult fier decat spanacul, de 2 ori mai mult potasiu decat bananele, iar astea sunt doar cateva dintre beneficiile lor.

Sursa articol: suplimente-naturiste.com

 

Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! 🙂

Article banner new

Print Friendly, PDF & Email
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.