Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

11 alimente mai eficiente decat medicamentele

11 alimente mai eficiente decat medicamentele

1. Uleiul de masline Ultimele cercetari in domeniu releva faptul ca uleiul de masline extravirgin presat la rece contine acelasi tip de substante chimice cu proprietati anti-inflamatorii precum cele prezente in ibuprofen, folosit adesea pentru durerile de cap, menstruale sau artritice. De asemenea, este cunoscut faptul ca protejeaza inima, fiind bogat in vitamina E si scade colesterolul "rau". Foloseste macar cateva linguri de ulei de masline in fiecare zi in salate sau in alte preparate. 2. Usturoiul Supranumit "regele plantelor medicinale", usturoiul are capacitatea de a preveni infectiile bacteriene si ciuperci. Actioneaza pozitiv si asupra nivelului de colesterol din organism, reduce tensiunea arteriala si riscul de formare a cheagurilor de sange. In stare cruda isi pastreaza toate proprietatile. Sau daca vrei sa adaugi un plus de savoare intr-o mancare gatita, marunteste usturoiul si lasa-l 10 minute inainte de a-l folosi. Ar fi foarte bine daca ai consuma cate un catel de usturoi pe zi. 3. Ghimbirul Este folosit cu succes in medicina de mii de ani. Ghimbirul stimuleaza circulatia sanguina si este cel mai bun pentru prevenirea greturilor in sarcina, a migrenelor si dupa interventii chirurgicale. O Gingerata Florentina este super sanatoasa si tocmai perfecta pentru vremea de afara. 4. Mierea de albine Asigura o vindecare rapida a ranilor, previne insomnia si este sanatoasa pentru stomac. Cu cat mierea are o culoare mai inchisa cu atat este mai bogata in nutrienti. Vitaminele si minerale din continutul ei depind de sursa florala. Persoanelor care au probleme cu stomacul chiar li se recomanda cate doua lingurite de miere pe zi. 5. Menta Exista mai multe varietati, fiecare cu aroma ei si proprietatile terapeutice care sunt recunoscute inca din antichitate. Este un adevarat stimulent mental si unul dintre cele mai bune tratamente in cazurile de indigestie. 6. Ceapa Ceapa fiarta este un tratament excelent pentru infectiile de la nivelul pieptului. In Europa este adesea folosita pentru tratarea infectiilor de tract urinar. O salata de rosii cu ceapa verde este extraordinara in perioada aceasta. 7. Ananasul Acest fruct exotic delicios este o sursa bogata de enzime si amelioreaza durerile de gat, indigestia, zgarieturile si poate sa reduca riscul de formare a cheagurilor de sange. 8. Prunele Trebuie sa stii ca doar cateva sute de grame asigura necesarul zilnic de antioxidanti care apara organismul de actiunea radicalilor liberi. Prunele sunt mult mai bogate in antioxidanti decat broccoli, varza de Bruxelles sau  afinele. Ele au capacitatea de a preveni cancerul, bolile de inima, hipertensiunea arteriala si chiar si ridurile. De asemenea, prunele au si usoare proprietati laxative. Se pot consuma atat in stare pura, cat si deshidratate. 9. Salvia Trebuie sa te gandesti la ea ca fiind mult mai mult decat un simplu adaos in mancare. Are proprietati detoxifiante, antiseptice, anti-inflamatorii si este folosita de foarte multa vreme in tratarea durerilor menstruale, a infectiilor respiratorii sau a bufeurilor care apar la menopauza. Gargara cu ceai de salvie distruge germenii care cauzeaza durerile de gat, iar prin adaugarea salviei in mancaruri iti poti ajuta organismul in digestia grasimilor. 10. Rosiile S-au facut numeroase studii care au demonstrat ca un consum ridicat de rosii protejeaza barbatii impotriva cancerului de prostata. Sunt bogate in potasiu si licopen, sarace in sodiu si sunt ofera protectie impotriva bolilor de inima. 11. Macrisul de balta Antibiotic natural puternic, macrisul de balta este foarte bogat in iod, deosebit de esential pentru glanda tiroida si protector unic impotriva cancerului pulmonar.
Print Friendly, PDF & Email




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.